Adding Another Pump

Discussion in 'Water Fed Pole Cleaning' started by M.K Cleaners.co.uk, Mar 19, 2013.

Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the UK Window Cleaning Forums.
    Starting or own a window cleaning business? We're a network of window cleaners sharing advice, tips & experience. Rounds for sale & more. Join us today!

  1. M.K Cleaners.co.uk

    M.K Cleaners.co.uk Grand Master
    Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    4,393
    Likes Received:
    118
    How do I go about adding a second pump to my van mount? Am I right in thinking I can just use the one digital controller for both pumps? Now that highlights another problem both pumps would run at the same time, right? Would it be possible to add a switch somo where in the wireing to switch one pump off when not in use?
     
    Advertisement
  2. David Taylor

    David Taylor Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    619
    Likes Received:
    30
    what is your reason for adding the second pump?

    back up?

    two poles?
     
  3. rcproperty

    rcproperty Hero
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    8,037
    Likes Received:
    244
    cant put 2 pumps on one controller i dont think.
     
  4. M.K Cleaners.co.uk

    M.K Cleaners.co.uk Grand Master
    Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    4,393
    Likes Received:
    118
    Two poles.
     
  5. charlie

    charlie Banned

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    127
    Likes Received:
    1
    one pump one con
     
  6. David Taylor

    David Taylor Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    619
    Likes Received:
    30
  7. M.K Cleaners.co.uk

    M.K Cleaners.co.uk Grand Master
    Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    4,393
    Likes Received:
    118
  8. xline

    xline Member
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    very true, you would need two controllers, i would put a larger outlet from the tank or use a larger T piece from the tank so the pumps dont struggle to draw from one 12mm hose
     
  9. rcproperty

    rcproperty Hero
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    8,037
    Likes Received:
    244
    thought so, i use 22mm pushfit pipe then down to 15mm pushfit pipe to each of my pumps, can run both of them without any drop in pressure
     
  10. xline

    xline Member
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    do you have 2 outlets from the 22mm fitting?
     
Advertisement