New pump won't start

Discussion in 'Water Fed Pole Cleaning' started by DFR, Jul 6, 2016.

Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the UK Window Cleaning Forums.
    Starting or own a window cleaning business? We're a network of window cleaners sharing advice, tips & experience. Rounds for sale & more. Join us today!

  1. DFR

    DFR Newcomer
    Member

    Joined:
    May 12, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi everyone hope you can help, I changed my surflow pump 7weeks ago and it's now started to go slow, so slow the water wasn't coming out, I went to Wfp shop all he could think of was a new flow control, so I've stuck one on. It works for abit all the while saying bat. I've checked battery it's fine, now when I go to switch it on it cuts it self out write away checked connectors seem fine, any ideas apart from start again?
     
    Advertisement
  2. spruce

    spruce Grand Master
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    2,546
    Likes Received:
    739
    #2 spruce, Jul 6, 2016
    Last edited: Jul 6, 2016
    What battery have you got?

    I would suggest you connect your system up to another battery, your van/car battery for example and see what happens.

    If it works then its your battery or the connections.

    If its the same then wire the pump up directly to the battery without controller. That will test to see if the pump is working.

    If the pump is fine then look at the controller. What controller have you got?

    Its a process of elimination to find the fault.

    -
     
Advertisement