Static Setup

Discussion in 'Water Fed Pole Cleaning' started by iluvwindows, Mar 16, 2013.

Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the UK Window Cleaning Forums.
    Starting or own a window cleaning business? We're a network of window cleaners sharing advice, tips & experience. Rounds for sale & more. Join us today!

  1. iluvwindows

    iluvwindows Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2012
    Messages:
    406
    Likes Received:
    8
    In the process of setting up a static system but my submersible transfer pump won't fit in the tank any suggestions?
     
    Advertisement
  2. Belfastcleaning

    Belfastcleaning Grand Master
    Member

    Joined:
    Mar 31, 2012
    Messages:
    4,626
    Likes Received:
    112
    Smaller pump or bigger hole?
     
  3. iluvwindows

    iluvwindows Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2012
    Messages:
    406
    Likes Received:
    8
    grrrrr


    small hole and big pump might have to make the hole bigger
     
  4. rcproperty

    rcproperty Hero
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    8,037
    Likes Received:
    244
    i just cut a bigger hole in my ibc tank, if you want you can always get a plastic bag and tape it to cover it up.

    i not bothered to cover mine up and water stays fine. nothing has fallen in it yet
     
  5. nwcs

    nwcs Forum Addict
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    742
    Likes Received:
    29
    i had to cut my hole bigger. im my 1000litre tank.

    i have a pice if wood over the hole and 2 bricks on top of wood to stop any thing falling in .

    ive had no problem.
     
  6. Smurf

    Smurf Banned
    Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    20,811
    Likes Received:
    3,812
    Ibc's can come with 2 sizes of lids. I've got the bigger ones so my pumps fit in them just fine. ;)
     
  7. Smurf

    Smurf Banned
    Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    20,811
    Likes Received:
    3,812
  8. iluvwindows

    iluvwindows Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Jun 7, 2012
    Messages:
    406
    Likes Received:
    8
    cheers lad set up now but water is reading 0.13ppm from the tank I gave it a good clean out aswell is there anything else I can do to get ppm down
     
  9. rcproperty

    rcproperty Hero
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    8,037
    Likes Received:
    244
    Even when it's cleaned out, the pure water will absorb impurities from the side of the tank.
    When it's emptied and filled up again it will be fine!
     
Advertisement