Strange one....

Discussion in 'Water Fed Pole Cleaning' started by windyman, May 25, 2012.

Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the UK Window Cleaning Forums.
    Starting or own a window cleaning business? We're a network of window cleaners sharing advice, tips & experience. Rounds for sale & more. Join us today!

  1. windyman

    windyman Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    526
    Likes Received:
    6
    Right, someone see if they can help here-

    I use a backpack for most of my houses, but also have a van system.

    I've noticed that sometimes when I do a window wfp, it seems to 'soap up'- loads of bubbles like soap.

    Originally I thought the owner had used fairy on the windows between my cleans, then it happened on another house, and I though soap was getting on my brush- but this was impossible as my brush kept in a tube inside my van, nowhere near any soap.

    Today- I've figured out what it is- It's when I use my van mount.

    Each time this has happened, I've been using my van system. Now the bubbles clear up after a few mins, but for the first few windows, I have to go over them again as they look soapy!

    It must be my 100m microbore hose- Could this have a residue on the inside???

    This only happens when I haven't used my van mount for a few days or weeks.

    Anyone got a clue? I'm baffled!
     
    Advertisement
  2. simon

    simon Guru
    Member

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    1,417
    Likes Received:
    175
    thats happened to me, not often but enough for me to notice it, i always go back & check when it happens i've no idea why though but i only use a backpack
     
  3. Knoxy

    Knoxy Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    437
    Likes Received:
    23
    Its happened to me a few times to, I've no idea what it is.
     
  4. bluemonkey

    bluemonkey Guru
    Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    28
    do you use different poles with the pack or van
     
  5. simon

    simon Guru
    Member

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    1,417
    Likes Received:
    175
    i always use the same pole, i've 2 backpack which i alternate. i've never seen it on a first clean its always on ones i've done before 'spooky' ghost soap
     
  6. adrian5139

    adrian5139 Member
    Member

    Joined:
    Mar 31, 2012
    Messages:
    99
    Likes Received:
    5
    must be a fairy (liquid) lol
     
  7. Matty H

    Matty H Forum Addict
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    864
    Likes Received:
    24
    It's def to do with oxygen bubbles in microbore mate. I never used to get it with 15mm but this happens to me everyday now since using microbore. It's not soap it's the air escaping - when you run it through 15mm you never see it because it has a bigger outlet :(
     
  8. windyman

    windyman Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    526
    Likes Received:
    6
    Ahhh ok. So it will be fine then? That kinda makes sense.

    I always use same pole no matter if using backpack or van, so that explanation sounds right.

    Thanks for help.
     
  9. Matty H

    Matty H Forum Addict
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    864
    Likes Received:
    24
    No dramas - I will get a number 1 soon :)
     
Advertisement