Jump to content
Liam France

Wfp new to the system and de

Recommended Posts

Liam France

Can't find what's wrong with system, displayed de which in aware is dead end, but where to locate the issue? Battery fully charged can find any loose connection etc 

Share this post


Link to post
Iron Giant

So if your controller is reading de firstly that's normal if you have turned the water flow of via an inline tap, but if you haven't and your getting de flashing up with no water at the brush head then there could be a kink in the main hose preventing water to flow through which could be the cause, but if you have just set your system up you may need to adjust the cal setting on your controller if its brand new it could be on 00 you will need to increase this up to say around 30 then you should get a decent flow of water through. 

Now I am done for the day so am going to use my time constructively for a sunny Sunday afternoon 🍻:beerchug:

Share this post


Link to post
Liam France

Thank you for your reply 

Is a second hand system that was working correctly to begin with, 

I've got a water flow at around 30-50 atm dude this problem, I've got short bursts of flow for around 3 seconds on, then 3 seconds off, so I'm timing my cleans between the rest, but mm sure that's no good for the pump? 

Share this post


Link to post
spruce
12 minutes ago, Liam France said:

Thank you for your reply 

Is a second hand system that was working correctly to begin with, 

I've got a water flow at around 30-50 atm dude this problem, I've got short bursts of flow for around 3 seconds on, then 3 seconds off, so I'm timing my cleans between the rest, but mm sure that's no good for the pump? 

 

Just as @Iron Giant has said, you need to recalibrate the controller. What recalibration does is to tell the controller to DE at a higher pressure.

 

If you do a search on here under 'recallibration' there will be a link somewhere to a YouTube video clip on how to do it.

 

 

Edited by spruce

Share this post


Link to post
Liam France

Solved, thank you so much guys, apologies I didn't quite understand to begin with, just getting to know the system, thanks again 👍

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.