Jump to content

Gardiner Backpack


Hyzer373

Recommended Posts

Is not working, when switch it on light is on green, turn flow switch on it clicks but there’s no rumbling sound? 
doesn’t work on full power settting either...

Ive opened it up and checked everything all connections are fine, I’ve charged it just incase the lights were not right but no nothing happens, any help please @Alex Gardiner or any others.

Luckily I’ve got the other backpack where I replaced flow controller but I need backup as if it breaks down I’m screwed so want to get this fixed.

Edited by Hyzer373
Link to post

The wiring inside isn't great colour code wise but the twist connectors are great for in field repairs.

You really need a multimeter to see where voltage is and isn't. Ideally test you have 12v at battery or try your backup back pack battery to test?

If you have 12v at your battery then check the fuse and then see what voltage you have at the pump when switched to full power.

 

Link to post
2 hours ago, Hyzer373 said:

Is not working, when switch it on light is on green, turn flow switch on it clicks but there’s no rumbling sound? 
doesn’t work on full power settting either...

Ive opened it up and checked everything all connections are fine, I’ve charged it just incase the lights were not right but no nothing happens, any help please @Alex Gardiner or any others.

Luckily I’ve got the other backpack where I replaced flow controller but I need backup as if it breaks down I’m screwed so want to get this fixed.

Hi Hyzer

Most likely cause is either a loose wire or a broken wire - if you remove the base (6 screws) and remove the battery tray (4 screws) then this will allow you to find which wire is loose. It most probably will be either a wire to the switch or to the pump that has come loose.

Here is a wiring diagram for backpacks with Twist Connections

The other thing to check is that the pump isn't 'not switching on' because the water in the hose has reached pressure and cannot move because the pole connector is not properly engaged and connected. If you are using the backpack with a Hozelock style end connector it is worth removing this connector from the backpack orange hose and working with an open flow to check for this.

 

Edited by Alex Gardiner
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to post
25 minutes ago, Alex Gardiner said:

The other thing to check is that the pump isn't 'not switching on' because the water in the hose has reached pressure and cannot move because the pole connector is not properly engaged and connected. If you are using the backpack with a Hozelock style end connector it is worth removing this connector form the backpack orange hose and working with an open flow to check for this.

 

Hi Alex this was the problem, it’s working now, thank you mate 👍

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.