Jump to content

Don't want to see ads? Become a subscribed member.

Pump fine, no water output - help!


Bob Govan

Recommended Posts

Some advice greatly appreciated for relatively newbie please - I just changed water output aquastop that was leaking at van port to the point that tank was virtually empty overnight. I flushed the RO, let tank fill to 60% and set off to earn. HOWEVER no flow whatsoever despite pump working normally- any thoughts/ideas most welcome please.

 Thanks Bob

Link to comment

It sounds like air in the system, especially if you ran the tank nearly dry. Do what as @ched999uksays. 
I once had a problem similar I cleaned out my tank, to get all the floating bits out of the bottom of my tank. My tank was spotless. Filled up the Monday off to work same issue everything working but no water. It turned out an air lock. 

Link to comment

@ched999ukmy of sussed this.

It happened to my R.O. Fitted a non return female hozlelock connector, and it failed.

Broke off the little stopper inside with a screwdriver and the water gushed through lovely 

Link to comment
On 23/02/2021 at 14:23, Bob Govan said:

Some advice greatly appreciated for relatively newbie please - I just changed water output aquastop that was leaking at van port to the point that tank was virtually empty overnight. I flushed the RO, let tank fill to 60% and set off to earn. HOWEVER no flow whatsoever despite pump working normally- any thoughts/ideas most welcome please.

 Thanks Bob

I take it you have an Aquatec pump as that does not happen with Shurflo pumps

Link to comment

Don't want to see ads? Become a subscribed member.


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Ad Blocker Detected

Please disable your ad blocker

Our forum relies on ads to pay for the servers and our time maintaining and running the forum.

Sadly running a forum like this is not free, and due to our popularity, we need servers that can handle the amount of traffic and resources our forum uses.

 

If you do not wish to see ads on our site, please consider supporting the forum with a membership subscription.

 

Accept