Jump to content

Don't want to see ads? Become a subscribed member.

500L Ro Van Mount System.


PMA Window Cleaning

Recommended Posts

I have a 500L RO van mount system.

 

My PPM has gone up to 3PPM today and I decided to change the resin for the first time since I've had the system. I gave the RO system a good flush out and then left my tank to fill up again.

 

Ive just tested my water and its 3ppm again??

 

I still had 1/4 of a tank of water from the last fill up. Do you think that it has mixed together and made it 3ppm. Or could it be something to do with the filters??

Link to comment

That's what I was thinking.

 

Don't know if it something to do with the hot weather??

 

I will have to keep an eye on it. Hope it's not the membrane.....

Link to comment

Thanks for your comments guys.

 

Am going to try and use all my water today and I will check there's nothing sitting in the bottom of the tank.

 

I could see a few black bits in the bottom so maybe it's that. Once cleaned out I will fill up and see what the ppm is coming out the DI.

 

It's a strange one this...

Link to comment

Alright Andy,

 

I've got 3 Tds meters and they are all saying the same mate. So thing that rules that out :)

 

Got about half a tank of water left and few more houses to do, plus my own house so should have a empty tank by then. So going to try and find out what's up with it tonight.

Link to comment

Haha ye for sure that rules that out,

 

They have filters inside the actual tank don't they? Remember the guy doing the demo showing me, have a scan on that too bud?

 

Good luck

Link to comment

i think test water out of di if 0ppm then u no its ur tank that may need cleaning,but i have cleaned windows with 026ppm once by mastake lol an windows dried spot on but 0ppm is wat u want tho gud luk m8

Link to comment

I empty my tank last night.

 

Started filling it up again, the ppm coming out the DI was 000ppm.

 

I kept check it whilst it was filling and it was still coming out at 000ppm

 

Got up this morning and checked the water in the tank and its 6ppm.....don't know what's going on.

Link to comment

Sorry mate been busy.

 

Yer it's all sorted now and filling as we speak.

 

It was a small crimped fitting that was leaking inside the tank.

 

GREAT after sales advice by Brodex though......10/10

Link to comment

Don't want to see ads? Become a subscribed member.


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Ad Blocker Detected

Please disable your ad blocker

Our forum relies on ads to pay for the servers and our time maintaining and running the forum.

Sadly running a forum like this is not free, and due to our popularity, we need servers that can handle the amount of traffic and resources our forum uses.

 

If you do not wish to see ads on our site, please consider supporting the forum with a membership subscription.

 

Accept