ro system

Discussion in 'Water Fed Pole Cleaning' started by jojo, Jan 5, 2014.

Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the UK Window Cleaning Forums.
    Starting or own a window cleaning business? We're a network of window cleaners sharing advice, tips & experience. Rounds for sale & more. Join us today!

  1. jojo

    jojo Newcomer
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    hi all ok im new to all this and need a bit of help
    just bought a 150gpd ro and not sure if i have set it up right my ts reading out of the tap is 250
    after going through the ro its 150 the waste water is just a trickle out the pipe
    have i set it up right any help
    thanks
     
    Advertisement
  2. Duncs

    Duncs Grand Master
    Member

    Joined:
    Mar 29, 2013
    Messages:
    3,190
    Likes Received:
    685
    when your water comes through your RO it should read 0000. do you have DI to polish of your water after your filters
    on your RO
    It will take long time using 150gpd maybe fit boaster pump you will have to run it all day
    if your using alot of water every day dont think your ro is big enough
     
  3. jojo

    jojo Newcomer
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    it has a built di cartridge like i say waste water is a trickle and the good water is running out fast but tds is still hi
    (is the waste water pipe the one with the flush tap)
     
  4. Duncs

    Duncs Grand Master
    Member

    Joined:
    Mar 29, 2013
    Messages:
    3,190
    Likes Received:
    685
    thats right the tap should be kept tight when your producing your water
    your waste should be coming out fast and your pure with less pressure
    your reading should be 0000 before it goes through your di disconnect and see what your readings are
    should be around 60-80 mark then your di polishes it of
     
  5. jojo

    jojo Newcomer
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    thanks i think i have somthing wrong will have to check it out like i say i have hardly any waste water
     
  6. Posh

    Posh Hero
    Member

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    5,901
    Likes Received:
    954
    Did you flush it for a good hour before using it.
    Have you got membrane in the right way. (I made this mistake)
    Mines a 250gpd & my water is 276 & comes out at 13. It has a booster pump & once goes through my di it's 000.
    Waste comes out twice as fast as good.
    Something dont sound right. Booster pump may help if not got one.
     
  7. keir

    keir Guru
    Member

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    237
    Sounds to me you've got your waste/good water flows the wrong way round

    Close the tap some more, waste flow should be quite a lot and good water should be a trickle
    If its similar to mine then yes the tap on the waste is how you flush it, just open the tap fully so you get full water flow, flush it for 20-30 mins then close it slightly till you get about 25% flow into your tank(good water) and 75% waste or there abouts but keep checking your tds readings on the good side, altering the flow rates will alter your tds readings
     
  8. jojo

    jojo Newcomer
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    hi keir when i open close the tap they is not much difference in the waste flow just a trickle but loads out the good water pipe
    i will check the filters are in right tomorrow if no good will phone the suppliers up
     
  9. keir

    keir Guru
    Member

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    237
    Hang on,, the di is built in int it? Disconnect the di so you are checking the flow through the ro part only
     
  10. jojo

    jojo Newcomer
    Member

    Joined:
    Dec 9, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    yes it looks like this but only 1 membrane on the top
    [​IMG]
     
Advertisement